NECESSÄRER

Ordning och reda

Samla alla dina hygien- och toalettartiklar på ett och samma ställe! Oavsett om du ska åka bort några få dagar eller om du ska på en längre resa är en praktisk necessär bra att ha.

Är du på jakt efter en necessär som går att hänga upp så att du lättare får översikt över dina saker eller kanske en snygg och stilren variant i skinn? I våra butiker hittar du många olika modeller och även necessärer för barn.

+ SPECIELLA REGLER FÖR VÄTSKOR I HANDBAGAGET

Vid flygresor inom EU (även Norge, Island och Schweiz) får du inte ta med dig hur mycket vätska du vill i ditt handbagage. Reglerna gäller för alla flygningar, både inrikes och utrikes, från och inom EU:s flygplatser, även när du flyger till destinationer utanför EU.


Mängden vätska du får ha i ditt handbagage är begränsad. Med vätskor avses bland annat: geléer, krämer, vatten, tandkräm, hårgelé, parfym, raklödder, mascara, deodorant, sprayer och innehåll i tryckbehållare.


Det incheckade bagaget påverkas inte av begränsningarna.


Packa vätskor i ditt handbagage så här:

Varje enskild behållare som innehåller vätska får max rymma 100 ml (1 dl). Det är inte tillåtet att medföra en behållare som rymmer 150 ml men som enbart innehåller 75 ml vätska. Däremot får du ta med en helt tom behållare, oavsett storlek.

Skaffa en återförslutningsbar genomskinlig plastpåse som rymmer 1 liter. Dessa finns att köpa i välsorterade matvarubutiker och delas även ut på flygplatsen. Det går också att köpa återförslutningsbara genomskinliga necessärer, anpassade för just handbagage, ofta med tillhörande små behållare att fylla med t.ex. schampo och duschtvål.

Behållarna (flaskor, burkar, tuber och så vidare) ska placeras i den återförslutningsbara 1-literspåsen. De ska få plats i påsen utan problem och påsen ska vara stängd.

Varje passagerare som har biljett/boardingkort får endast ta med en 1-liters plastpåse som innehåller vätskebehållare.

Regler för vätskor i handbagaget utanför EU

Tänk på att länder världen över har olika begränsningar för vätskor i handbagaget. Reglerna kan skilja sig från dem som tillämpas inom EU. Vi råder dig därför att ta reda på vad som gäller om du ska resa från eller byta flygplan på flygplatser utanför EU.

Varumärken

STETSON

TIGER OF SWEDEN

HESTRA

HANDSKKOMPANIET

THE MONTE

BÖRJESSON

SUSANNA DESIGN

ÖJBRO VANTFABRIK


Våra butiker


Umeå

Rådhusesplanaden 1

903 28 Umeå

090 - 77 52 95

umeå@vaskan.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Mån-Fre 10-18

Lör 10-16

Sön Stängt

Örnsköldsvik

Storgatan 20

891 33 Örnsköldsvik

0660 - 197 19

ornskoldsvik@vaskan.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Mån-Fre 10-18

Lör 10-16

Sön Stängt

Östersund

Prästgatan 24

831 31 Östersund

063- 10 26 20

ostersund@vaskan.se

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Mån-Fre 10-18

Lör 10-16

Sön Stängt