Plånböcker

Din plånbok är en viktig accessoar som hjälper dig att hålla reda på kort, kontanter och i vissa fall även andra värdesaker, som mobilen. Plånboken är tidlös och finns i många olika modeller och storlekar. Oavsett om du letar efter en stor plånbok med plats för mycket eller en mindre korthållare där de viktigaste korten får plats kan du finna det hos oss.

Vi erbjuder ett stort sortiment av plånböcker, korthållare och nyckelfodral. Vi har plånböcker i både skinn och syntet, allt från den klassiska plånboken till den senaste trenden och ofta finns plånböcker som matchar din nya väska. På senare tid har det kommit allt fler plånböcker och korthållare som är RFID säkrade och även sådana hittar ni i vårt sortiment, bland annat från varumärket Secrid. 

RFID säkra korthållare och plånböcker

Nya tidens kort innehåller mycket personlig data och vi använder dem varje dag i olika sammanhang. Kontokort, ID kort, passerkort och busskort är några. Det finns många bra lösningar med de nya digitala korten som underlättar för oss, men det ställer också högre krav på hanteringen.

 

 

 

RFID står för Radio Frequency Identification och NFC för Near Field Communications. Detta är två olika tekniker för att överföra data mellan sändare (kortet) och mottagare (läsaren). Tekniken används bland annat i dagens kontokort för att göra betalningar utan fysisk kontakt mellan kortet och kortläsaren. Korten behöver endast blippas/scannas, vilket betyder att när du gör dina köp behöver du varken dra kortet eller stoppa det i kortläsaren. Dessa kort har inbyggt mikrochip och antenn för trådlös kommunikation.

 

 

        

 

 

Detta medför tyvärr också risker för bedrägeri och skimning. Med hjälp av enkel teknik kan en obehörig person på avstånd scanna av någon annans kort och samla in uppgifter medan det ligger i fickan. Kortinnehavaren är helt omedveten om detta och kan bli utsatt för bedrägeri med betalkortet, bli av med sina värden på busskortet eller släppa in någon obehörig på arbetsplatsen via ett kopierat passerkort.

En RFID/NFC säker plånbok eller korthållare förhindrar detta genom att blockera signalerna från att skickas igenom plånbokens material. Det finns både korthållare i aluminium som skyddar och plånböcker i läder med insytt RFID skydd.

Varumärken

Secrid

 

Tiger of Sweden 

 

Adax

 

The Monte

 

Le Salle

 

Nypd

 

Puccini

 

Ulrika Design

 

Fjällräven

 

Tjikko

 

Disney